Laupäeval Türil toimuva toidukultuuri festivali
peaesinejaks on hea toit

Sel laupäeval, 11. juunil Türi rannas ja lauluväljakul toimuva toidukultuuri festivali „peaesinejateks“ on huvitav toit ja hea seltskond. Festivalile on oodatud igaüks, sissepääs on kõigile tasuta.

Viiendat aastat Türil toimuval toidukultuuri festivali platsile rajatakse erinevad teemarestoranid, mahla- ja kokteilibaarid. Magusatootja Kalev ennistab üheks päevaks kuulsa Türi Rannakohviku, sealt avaneb maaliline vaade Türi järvele. Toidutootjad ja maaletoojad esitlevad festivalialal oma toodangut, Hea Toidu Laadal osalevad väiketootjad, kelle pakutavat toidukaupa suurtest poekettidest ei leiagi.

Eesti Grilliliit korraldab festivaliga koostöös kolm toiduvalmistamise suurvõistlust, mille käigus süütavad grillituled paar tuhat grillimeistrit Eestist ja välismaalt. Harrastuskalastajate klubi Säinas korraldab Türi järvel ujuvvahenditega traditsioonilise rahvaliku kalapüügivõistluse, võidab see kes kolme tunni jooksul püüab suurima kogukaaluga saagi.

Juku Mängumaa juhataja Riina Risti sõnul saab festivali lasteala olema veelgi meeleolukam ja sisukam kui varasematel aastatel, lisaks suurele batuulinnakule on kohal ka karussellid ja ponid.

Grillfest on kogupere-festival ja seepärast on ka neljajalgsetele pereliikmetele rajatud festivali peaväravasse Bosse lemmikloomaala, kus pakutakse head toitu, värsket vett ja pika festivalipäeva mõnusaks veetmiseks lemmikutele kakakotikesi. Koertega saabuvad autoomanikud saavad Türi kiriku kõrvale rajatavas Bosse parklas tasuta parkida, samuti on tasuta parkimine tagatud Speedesti motoparklas mootorratastega saabujaile.

Festivali E-Piima juustulaval esinevad head artistid Eestist ja välismaalt, toimuvad toiduteemalised rahvakoolitused ja ühistantsimised. Kultuuriliseks peaesinejaks on rahva poolt armastatud ansambel Seelikukütid ja festivali peaesineja on head rock`n`rolli viljelev Boogie Company. Viimane on festivali auks ning raadiojaamade ja toidusõprade rõõmuks loonud uue laulu nimega „Grilli Billi Rock“. Kuula ja lae endale laul siit

Toidukultuuri festival algab laupäeval, kell 10.45 Türi Pritsumaja hoovist paugutulestiku, orkestri ja rahvarongkäiguga. Kell 11 avab festivali ühise söögipalvega Järva praostkonna vikaarõpetaja Andres Tšumakov. Festivali ajakava on avaldatud kodulehel http://festival.grillfest.ee.

Toidufestival Grillfest on asutatud 1999. aastal Haapsalus, Paralepa rannas. Festivali korraldajate sooviks on kord aastas läbi viia eestlastele omane suur ühine söögipidu, mille käigus peetakse rahvakoolitusi, esitletakse toiduvaldkonna uudistooteid ja võisteldakse toiduvalmistamises. Omanäolise turismiatraktsioonina toimuvale toidukultuuri festivalile on sissepääs kõigile prii. Festivalile saabujad on oodatud annetama 1€ Türi vallas tegutseva Oisu Perekodu lastele pereauto soetamiseks.

Lisainfo: Auris Rätsep, telefon: 504 3000.