Osale suvekoolis “Rahvapärimuse Suveõu”

Eesti Rahvapärimuse Kool kutsub osalema – võta sõber, lapsed, pere ja tule suvekooli “Rahvapärimuse Suveõu”.

Suvekool seob põlvkondi ja osalema on oodatud kõik need, kes tahavad looduskaunil metsavälul koos lastega mängida, tantsida, viltida, maalida, punuda, näitust korraldada, teha lõket, korjata krantsi- ja vihamaterjali, käia metsas seiklemas, saunas ja laulda südaööl regilaule.

Pärimuskooli neljas suvekool toimub 27.-29. juunil 2011 Tartu- ja Põlvamaa piiril, Eesti Rahvapärimuse Kooli Mängude Maal (27 km Tartust Võru poole), privaatses looduskaunis kohas. Suvekooli algus on 27. juunil 13.30, lõpetamine 29. juunil 16.00. Toimumisaja sisse jääb 24h vahvat pärimusõpet. Lühike e-kursus suvekoolist ja kokkuvõtted: 4.-11. juuli 2011.

Sisu: (1) Vanemad ja uuemad laulumängud, tantsulaulud, (2) jõu-, osavus-, jooksu- ja ringmängud, (3) rahvalaulud ja regilaulud, (4) erinevad meisterdamised, (5) jaanipäeva kombestik (koos mängudega), (6) saunakombestik, (7) laste valmistatud töödest näituse korraldamine, (8) ühine laulmine regilauluööl lõkke ja tõrvikute valguses, (9) ühised tööd ja metsarännakud.

Praktilised ja kogemuslikud õpped vahelduvad teooriaga, õppevormideks on loeng-seminarid, loominguline tegevuslik ja käeline praktika. Kõigile osalejatele läbitut kajastavad õpilehed.

Kaasa võta telk, pesemisvahendid, soojad riided, kummikud metsaseikluseks, putukatõrje vahendid, lisasööki-jooki endale (kohapeal hea külm kelder), hoidis vm ühisele talgulauale (nt kartul, porgand, kapsas vmt).

NB! Kui on, siis kaasa võtta ka rahvariided ja pill, mida mängitakse. Materjali lindistamiseks ja paremaks omandamiseks diktofon.

Osalejate arv: piiratud, kokku 30 last ja täiskasvanut (pered, sõbrad jt). On 27 vaba kohta.
Kestvus: 3 päeva (kokku 24 h).

Hind: 15 € laps (kuni 16 a.), 42€ täiskasvanu, tasumine arve alusel.

Hind sisaldab: meisterdamise materjale, õpilehti, läbiviimist ja juhendamist, batuudi kasutamist, sauna ühel õhtul, sooja toitu järgmistel aegadel: 1 õppepäev (õhtusöök), 2 õppepäev (hommiku-, lõuna- ja õhtusöök), 3 õppepäev (hommiku- ja lõunasöök). Vastavalt soovile igapäevaselt kohv ja tee.

Suvekooli registreerimiseks esitada järgmised andmed:

1) osaleja(te) nimi, vanus, e-post, telefon, töökoht, amet;
2) lapse nimi ja vanus
3) rekvisiidid, kellele arve tuleb esitada: maksja, aadress, kontaktisik, telefon.

Eelregistreerimise ja tasumise tähtaeg on 20. juuni. Lisainfo ja eelregistreerimine: terjepu@gmail.com, tel 56492650 (Terje Puistaja),
natrix@hot.ee, tel 55602169 (Liisa Maasik)

Allikas: www.parimuskool.ee