Martna valla mehed asutasid tuletõrjeühingu

Riiklikest päästekomandodest liiga kaugele jäävas Martna vallas Väike-Lähtrus alustasid tegevust vabatahtlikud päästjad, kes moodustasid mittetulundusühingu Vabatahtlikud Pritsumehed, kirjutab www.laanlane.ee

Martna vallavanema Tiiu Aaviku sõnul on vabatahtlike päästjate hulgas nii neid, kel on varasem päästjakogemus kui ka mehi, kes peavad alles esimese koolituse läbima. “Meestele oli tõsiseks ajendiks see, et neil on võimalik saada päästeauto. Tahet meestel on,” lausus Aavik. Ta tunnustas vabatahtlikke, sest mehed said oma jõududega paberimajanduse ning mittetulundusühingu loomisega hakkama.

Üks MTÜ eestvedajaist, praegu Väike-Lähtrus V&K Auto remonditöökojas töötav Argo Kliss ütles, et ühingus on tegevad 12–13 meest. Kolmel mehel on päästjakoolitus läbitud, kuid ülejäänud peavad käima kursustel, mis lähiajal Haapsalus toimuvad. Ka Kliss läheb kursustele, kuigi on mõned aastad tagasi päästjana töötanud. See kvalifikatsioon aga enam ei kehti. “Kui asi käima läheb, siis peab olema 24-tunnine valve, see on päästeameti nõue,” lausus ta.

Kui kursused läbitud, ühingu reaalseks tegevuseks kõik nõuded täidetud ning päästeametiga leping sõlmitud, annab päästeamet vabatahtlikele tuletõrjeauto. “Päästeamet annab kohe masina, kui mehed on valmis alustama,” ütles Kliss.

Klissi sõnul käis Lääne-Eesti päästekeskuse juht Andres Liiv juba ammu peale, et Väike-Lähtrus tehtaks vabatahtlike päästjate ühing. “Miks siis mitte,” sõnas Kliss.

Ruume vabatahtlikel veel ei ole, kus aasta ringi tehnikat hoida ja meestega valves olla, kuid Klissi sõnul on Lähtru põllumajandusühistu lubanud esialgu anda ühe garaažiboksi.

Allikas: laanlane.ee