Suur toidu pildistamise koolitus Veskisilla puhkekeskuses

Täna, 24. aprillil algusega kell 11 toimub Türi-Allikul Veskisilla puhkekeskuse suures peosaalis toidufotokoolitus, kuhu on oodatud fotohuvilised kõikjalt Eestist.

„Viimastel aastatel on digifototehnika hinnad muutunud taskukohaseks igale fotohuvilisele ja seetõttu on fotograafia mõnusaks ja arendavaks harrastuseks nii suurtele kui väikestele. Toit on osa meie igapäevasest elust ja toidufotokoolitusel õpetatakse toitu kui kunstiteost vaatama ja jäädvustama kaamerasilma läbi,” sõnas koolituse korraldaja, Nikon Nordic AB esindaja Rene Mitt.

Türi fotograaf Rene Viljat on öelnud, et toidust on ilusat pilti teha üpris keeruline, sest toit võib olla küll maitsev, aga suur kunst on seda head maitset pildis väljendada ja lihtsalt välklambiga klõpsides ei pruugi see õnnestuda.

Praktilisel toidufotokoolitusel valmistab roogi toidupedagoog Enn Tobreluts ja pildistama õpetab tunnustatud fotograaf Kaupo Kikkas. Huvilised võivad kaasa võtta oma fotoaparaadi, koolitajad vastavad kõikidele tekkivatele küsimustele. Osalejatele antakse ka tunnistused.

Koolituse kohta saab lisainfot veebilehelt www.nikon.grillfest.ee.  Koolituse korraldavad Nikon Nordic AB, Türil 2008. aastal asutatud rahvaorganisatsioon Eesti Grilliliit koostöös Türi Arengu sihtasutusega.