Maailmafilmi festivalil saab näha üle 40 filmi

Kaheksas Maailmafilmi festival leiab aset 21.–27. märtsini 2011. Kutsume Teid veetma nädalat antropoloogihingega tehtud dokumentaalfilmide seltsis. Nädala jooksul näidatakse üle 40 filmi, lisaks Mark Soosaare filmide retrospektiiv.

Sõltuvalt sellest, kas portreteeritav teema on lähedane või kauge, igapäevane või ainukordne, tuleb juba kaheksandat korda toimuva Maailmafilmi festivali külalistel oma pilk teravustada kas luubi või teleskoobi kombel. Programmist leiab filme argielust maailma eri paikades, aga vaadeldakse ka globaalset mõõtu küsimusi.

Festivali külastaja leiab end erinevates kogukondades, märgates nende pidevat ja dünaamilist muutumist või avastab end koos filmitegijaga kultuuris, kus „surnud ei ole surnud“. Vaataja viiakse suurima Tamili hindu templi juurde Euroopas, kus väikelinna õhustikus tuleb eredalt esile kõrvuti eksisteerivate kultuuride kontrastsus.

Rastafarid otsivad Londonis oma nägu, pannes mängu oma spirituaalse identiteedi. Maailmafilmi programm jõuab ka meelte ja tajude maailma, tuues vaataja silme ette näiteks filmid inimestest, kes ei näe või ei kuule, kuid on sellest hoolimata maailmaga kohanenud.

Esimesel festivali päeval on eriprogramm: seminar “Heli kontuurid” – helietnograafia ja helidisain kaasaegses etnograafilises kinos. Filmid linastuvad 22.–26. märtsil Tartus Athena keskuses (Küütri 1), lisaks saab vaadata Arvo Iho näitust „Aastaring rannakülas“ ja Sander Hiire nomaadide hoburännakust Mehhikos kõnelevat väljapanekut „¡ ANDALEE!“

Ajakava ja täiendav info on Maailmafilmi veebilehel www.worldfilm.ee. Maailmafilmi festivali korraldavad Eesti Rahva Muuseum ja Maailmafilmi Ühing.

Allikas: ERM