Narvas konkureeritakse täna Nobenäpp 2011 tiitlile

Narva kutseõppekeskus korraldab täna, 10. märtsil koostöös sihtasutus Innovega üleriigilise õmblejate kutsemeistrivõistluse Nobenäpp 2011. Iga-aastasel traditsioonilisel kutsevõistlusel hakkavad omavahel mõõtu võtma Eesti kutseõppeasutuste õppurid. Võistlusele on registreerunud võistlejaid üle Eesti.

„Mitmete võistlusel osalejate arvates on võistluse korraldamine Narvas lisaväärtus,” kinnitas üks võistluse korraldajatest, Narva kutseõppekeskuse koduteeninduse ja õmbluse valdkonna juht Tatjana Dolgovskaja.

Võistlusülesanne koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast. Teoreetiline osa koosneb 45 küsimusest, mis hõlmavad eritehnoloogiat, materjaliõpetust ja seadmeid. Test toimub „Moodle“ õpikeskkonnas, arvutis. Testile vastamiseks on aega 45 minutit.

Praktilist osa läbides täidavad võistlejad ülesannet töötluse tehnoloogilise kaardi järgi, ette on valmistatud toorikud, lekaalid ja töötluse tehnoloogiline kaart. Praktilise osa läbimiseks on võistlejatel aega kaks tundi.

„Oleme koostöös SA Innovega korraldanud viimasel kolmel aastal erinevaid kutsevõitlusi ja meie koostöö on tulemuslik,” ütles Narva kutseõppekeskuse õppedirektor Riina Veidenbaum. “Meie sooviks on kvaliteetselt läbiviidud võistlused ja osalejate rahulolu Narvas veedetud ajaga.”

Üritust toetavad nõu ja jõuga Vip Office Art, Sewingline OÜ, Starinar OÜ, Sindertex OÜ, Gift Studio OÜ, Image Wear AS, Nevotex Eesti OÜ, Promet Baltic OÜ, Narva Sewing OÜ.Võistlust rahastavad Euroopa Sotsiaalfond ning haridus- ja teadusministeerium.

SA Innove koordineerib alates 2006. aastast noorte kutsemeistrivõistlusi. Kutsemeistrivõistlustega tegeleb SA Innove kutsehariduse arendusüksus ning noorte kutsemeistrivõistluste süsteem Eestis käivitub Euroopa Sotsiaalfondi toel.

Narva kutseõppekeskus (Narva KÕK) on Ida-Virumaa juhtiv kutseõppeasutus, kus õpib ligi 1500 õppurit ja töötab 146 inimest. Narva KÕKis koolitatakse ehituse, energeetika, finantsvahenduse, infotehnoloogia, kaubanduse, kergetööstuse, mehhaanika, teeninduse ja
toitlustuse – kokku 29 erialal. Narva KÕK korraldab ligi 130 erinevat kursust ja täiendkoolitust töötajate kvalifikatsiooni tõstmiseks ja ümberõpet.