Kallemäe kool vajab erivajadustega õpilastele arvuteid

Saare maakonna ainus hariduslike erivajadustega põhikool, Kallemäe kool otsib häid ettevõtteid ja inimesi, kel ära anda õpilastele kasutamiseks töökorras arvuteid ja kuvareid.

Kliki ja vaata suuremat pilti
Arvuti taha pääsemine nõuab Kallemäe kooli õpilastelt kannatlikku meelt. Foto: Kallemäe kool

“Praegune olukord arvutite osas on koolis täiesti SOS,” tõdes kooli loodusõpetuse, eesti keele ja geograafia õpetaja Lembi Ratas. “Õpilaskodus, kus nädalas elab püsivalt 18–19 kasvandikku, on laste kasutada vaid kaks hädist arvutit. Koolimajas pole õpilaste jaoks arvuteid aga üldse. Probleem on ka selles, et kooli eelarvet on nii palju kokku tõmmatud, et arvutite soetamiseks õppeasutusel raha lihtsalt pole,” lisas õpetaja.

Oma murele lahenduse leidmiseks pöördus Kallemäe kool esmalt maakonnas tegutseva heategevusorganisatsiooni, MTÜ Meelespea poole. Tahtest kooli aidata seadis MTÜ vastava üleskutse eile ka suhtlusportaali Facebook.

Ühtekokku kulub Kallemäe kooli õpilaskodusse ja Wi-Figa kaetud koolimaja arvutituppa marjaks kaksteist arvutit, kummassegi kohta kuus.

Eesmärgid, miks kool lastele arvuteid üldse soetada soovib, on õpetaja Ratase kirjeldusel täiesti elulised. “Internet on ammendamatu õppematerjali allikas just erivajadustega laste jaoks. Lisaks leidub seal hulgaliselt spetsiaalseid töölehti, mida lapsed saavad otse arvutis täita. Ka arendab arvutimaailm õpilasi ainetundides, kui nad ise sealt vajalikku materjali otsivad.

Tähtis on ka see, et meie lapsed õpiksid arvutit oskuslikult kasutama teabe-, mitte ainult suhtlusvahendina. Lisaks toetab arvuti õigekirjaprogramm meie lapsi kirjutama õppimisel,” rääkis Ratas.

Kõigil, kel siiras soov Kallemäe kooli õpilastele arvutite soetamisel aidata, anda sellest teada kas MTÜ Meelespea telefonil 5332 0004 või Kallemäe kooli numbril 459 5833.

1940. aastal rajatud Kallemäe kool asub Saare maakonnas Valjala vallas Kallemäe külas. 2010/11. õppeaastal seisab kooli nimekirjas 63 õpilast, kellest 36 õpib Kallemäel, 27 kooli Kuressaare filiaalis.

Janne Nurmik, Meie Maa