Võrumaal peetakse Eesti esimene karjaköögiseminar

Eestimaal on pererahvas ikka köögis väga olulisi asju arutanud ja ka otsustanud. Homme toimub Haanjamaal karjaköögiseminar, kuhu tuleb kohale ka põllumajandusminister. Seminari toimumiskohaks on päris ehtne karjaköök, sest veel on  neid loomadele ja teinekord perelegi toidu valmistamise kohti alles.

Kuna karjaköök on väike ja kõik seminaril osaleda soovijad ei saa seal olla, siis Võrumaa talupidajate liidu e-motion projekt teeb seminarist internetis ülekande (www.e-motion.ee).

Seminar saab teoks homme,  27. jaanuaril kell 18-20 Haanjamaal Kõomäe külas Saila ja Kalju karjalauda köögis. Peale põllumajandusministri osalevad Võru maavanem Andres Kõiv, Heiferi pered ja väiketalunikud.

Seminari teemad:

  • Karjaköök, kauaks veel?
  • Karjaköök läbi aegade Eestimaa talus.
  • Karjaköök kui pärandkultuuri nähtus ja turismiobjekt.
  • Karjaköök – tootmisüksus.

Kas loomapidamisel väiketalus, maakodus on tulevikku? Mis on selle hind? Millised
on regulatsioonid ja mis on ees ootamas? Kas võime rääkida ka elulaadi toetusest Euroopa
Liidus? Need on vaid mõned küsimused, millele otsitakse üheskoos vastust.

Lisainfo: Aigar Piho, Võrumaa taluliidu Heifer projektijuht, tel 5056293