Võru segakoor Hilaro tähistab 20. tegevusaastat

Segakooril Hilaro on võrukeste kultuuri- ja muusikaelus oma koht tänaseks juba 20. aastat. 1991. aastal asutatud koor on jätkuvalt täis rõõmsat energiat ja seda jagatakse muusikasõpradega kontserdisarjas „Hilaro juubeldab“. Kontserdid toimuvad 13. veebruaril, 24. aprillil ja 29. mail Võru kultuurimajas Kannel.

13. veebruaril „Hilaro rokib“. Koos Andres Määri saateansambliga esitatakse kergemat koorimuusikat ja rockmuusikat kooriseades. Dirigent Silja Otsar. Solistid on Kait Tamra ja Pertti Prätz, kontserti juhivad Lauli Otsar ja Kaspar-Oskar Kramp, liikumisjuhid Lauli Otsar ja Andre Laine, lavastaja Tarmo Tagamets.

24. aprillil ollakse klassikalise koorimuusika radadel, ettekandele tuleb Antonio Vivaldi Gloria koos Võru Kammerorkestriga. Solistideks on Hilaro vilistlane Maris Liloson ja Juuli Lill. Juhatab Hilaro külalisdirigent Erki Pehk.

29. mail toimub a cappella juubelikontsert „Hilaro juubeldab“, kus esitatakse eesti heliloojate muusikat, kavas on ka Hilarole pühendatud kooriteose esiettekanne.

Koori juubelikontserdil on kaastegev Hilaro lauljate lastest koosnev koor. Dirigent Silja Otsar. Kontsertide algus on kell 16.

„Kontsertide repertuaar võtab isegi Hilarol silme eest kirjuks – muusika ja tekstid on seinast seina ja liigutavad lauljaid nii vaimselt kui füüsiliselt. Ülekande publikule garanteerime!“ kinnitab Hilaro aldi häälerühma laulja Aigi Tiks natuke saladuslikult ning palub hilarolaste nimel kõigil (muusika)sõpradel õigel ajal õiges kohas olla.

Segakoor Hilaro on 29. aprillil 1991 Võrus asutatud 40-liikmeline kollektiiv, mis on pälvinud tähelepanu aktiivse kontserttegevusega erinevates stiilides. Peale klassikalise koorilaulu on kavas olnud L. Falli operett „Lõbus talupoeg“, Gounod’ „Päikesemissa“, kaasaegse tantsu etendus „Hing?“, Olav Ehala laulud, Haydni oratoorium „Aastaajad“; koor on esitanud ka rock-muusikat. Hilaro dirigent on asutamisest peale Silja Otsar. Lauljate liikmeskond on aastate jooksul vähe vahetunud, lisaks kooslaulmisele on koori liitnud ka ühised ettevõtmised: matkad, reisid, stiiliõhtud ja laululaagrid. Hilarolased leiavad, et rõõmu igapäevategemistesse aitab tuua muusika ning soovivad seda rõõmu ka teistega jagada.

Lähem info: www.hilaro.ee