Pühapäeval avatakse metsa-aasta „Kohtume metsas!”

Tänavu tähistatakse rahvusvahelist metsa-aastat deviisi all „Kohtume metsas!”, et pöörata tähelepanu inimese positiivsele tegevusele metsas. Metsa-aasta avaüritus toimub homme, 23. jaanuaril, kuid üritusi jagub kogu aastasse. Metsa-aasta patroon Eestis on president Toomas Hendrik Ilves.

„Alanud ÜRO rahvusvahelisel metsa-aastal peame mõtlema inimese ja metsa suhetele, eelkõige inimese targale tegutsemisele metsas. Saagu see aasta ka mõttetalgute aastaks! Hoiame ja kasutame Eesti metsa targalt!” ütles Eesti riigipea.

ÜRO on kuulutanud 2011. aasta rahvusvaheliseks metsa-aastaks, pühendades selle metsade säästlikule majandamisele ning väärtustades inimese rolli metsas ja metsa tähtsust inimesele.

Metsa-aasta avaüritus toimub Estonia kontserdisaalis algusega kell 17.

Metsa-aastal toimub rohkelt üritusi kõigile metsahuvilistele. Eesti Metsaselts koostöös partneritega korraldab metsapäevi õpilastele, metsaretki linnarahvale, mitmesuguseid konkursse ja võistlusi.

Metsa istutatakse nii era- kui ka riigimetsas. Kevade suurimaks ettevõtmiseks on mais toimuv metsanädal, mille suuremad üritused koonduvad siis metsapealinnaks kuulutatavasse Haapsallu.

RMK korraldab üle 30 kontserdiga sarja Eesti eri paigus ning erilist tähelepanu pööratakse kooliõpilastele: RMK-l on plaanis kõik 6. klassi õpilased metsa kutsuda.

Sügisel toimuvad metsalooline ja puitarhitektuuri konverents. Ka Matsalu loodusfilmide festivalil ja loodusfoto konkursil pööratakse tänavu metsale suuremat tähelepanu.

Metsa-aasta avaürituse kava ja metsa-aasta sündmuste kalendrit näeb Metsainfo portaalis.