Haapsalu saab täna metsapealinnaks

Täna toimub Haapsalus mõnus metsapäev, kus linnal on rõõm tagasi saada kunagi linnale kuuluv mets ning ühtlasi kuulutatakse Haapsalu ka uueks metsapealinnaks. Kell 14 algab Haapsalus Valgevälja metsaplatsil metsapäev kogu perele, kus keskkonnaminister Jaanus Tamkivi annab Haapsalule üle metsa, mis kuulus enne Teist maailmasõda linnale. 250 hektariline mets on mitmekülgne – pakub võimalusi vaba aja tegevusteks, seal asub ka kanakulli pesitsuspaik, mis muudab selle metsaosa vääriselupaigaks ning niisamuti on seal ka majandusmetsa.

Metsapäeval kuulutatakse välja, et Haapsalu saab tänavu kanda metsapealinna tiitlit, mis antakse linnale üle mais metsanädala ajal. Haapsalu valiti metsapealinnaks seetõttu, et mitmed Haapsalus toimuvad tegevused on otseselt seotud metsa, metsanduse ja puiduga. 

 ÜRO kuulutas 2011. aasta rahvusvaheliseks metsa-aastaks, mille eesmärk on tõsta elanikkonna teadlikkust säästlikust metsa­majandusest, looduskaitsest ja eri metsatüüpide jätkusuutlikust majandamisest. Metsa-aasta väärtustab inimese rolli metsas ja metsa tähtsust inimesele. Metsa-aasta tunnuslauseks on: “Kohtume metsas!”