Valgamaal peetakse ühinemise plaane

Valga piirkonna omavalitsuste ühinemise uuringu eesmärgiks oli välja selgitada Valga linna ja ümberkaudsete maaomavalitsuste ühinemise otstarbekus ning kaaluda erinevaid ühinemise alternatiive. Tänaseks on Advisio OÜ ning uuringus osalenud omavalitsuste koostöös valminud Valga linna, Hummuli, Karula, Taheva, Tõlliste ja Õru valdade võimaliku ühinemise teostavus- ja tasuvusanalüüs ning ühine arengustrateegia. Ühinevate valdade ja Valga linna elanikke oodatakse uuringut tutvustavatele avalikele aruteludele 17.-19. jaanuaril.
Nimetatud uuring ja arengustrateegia on välja pandud valgamaa.ee-s, omavalitsuste veebilehekülgedele tutvumiseks ning arvamuste avaldamiseks. Paberkandjal on võimalik tutvuda uuringu materjalidega kõikides vallavalitsustes ning Valga linnavalitsuses ning samuti raamatukogudes.

Tutvu uuringuga

Ühinemise uuringu kohta on võimalik ettepanekuid ja arvamusi esitada Advisio OÜ-le kuni 30. jaanuarini e-posti aadressile raido.roop@advisio. Täiendavate küsimuste korral pöörduge uuringus osalenud elukohajärgsetesse omavalitsustesse.

Ühinemise uuringut tutvustavad avalikud arutelud toimuvad jaanuaris 2011:

17. jaanuaril kell 15:00 Hargla Maakultuurimajas ning kell 18:00 Lüllemäe Kultuurimajas.
18. jaanuaril kell 16:00 Õru Lasteaed-algkooli II korruse saalis ning kell 18:00 Hummuli Rahvamajas.
19. jaanuaril kell 16:00 Tsirguliina Rahvamajas ning kell 18:00 Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses.

Uuringus osalenud omavalitsused ning Advisio OÜ ootavad kohalikke elanikke oma arvamust avaldama!

Allikas: valgamaa.ee

One thought on “Valgamaal peetakse ühinemise plaane”

  1. Seadmata kahtluse alla ühinemise mõttekust peab tunnistama, et uuring võiks olla põhjalikum ja faktitäpsem. Näiteks on http://www.valgamaa.ee/userfiles/file/yldinfo/lyhiversioon.pdf lõigus “Ühinenud omavalitsuste tulude ja kulude arvestus koondina” väide: “Seega hoides kokku maksimaalselt ning samuti kasvatades tulusid maksimaalselt on
    koondina võimalik saada ühinemisest kasu 9,85 miljonit krooni aastas”
    . Vähemalt maamaksutulude kasvatamine maksumäärade maksimumine viimise teel ei ole kuidagi ühinemisega seotud ja seega ei ole eeltoodud väide korrektne.

Kommenteerimine on suletud.