Toidupanga münditakso aitab viimaste kroonidega
head teha

Foto: www.postimees.ee

Toidupank kutsub inimesi ja ettevõtteid üles viimaste kroonidega head tegema. Ettevõtted saavad sellel eesmärgil 13.-17. jaanuarini endale külla kutsuda Toidupanga münditakso.

Münditakso toob esmalt kohale Toidupanga annetusanuma ning hiljem tuleb sellele ka kokkulepitud ajal järele. Annetatud summa kantakse ettevõtte nimel otse Toidupanga annetusarvele.

“Käes on viimane nädal, kui me oma Eesti kroonidega veel poes oste sooritada saame. Paljudel meist on jäänud koju kapinurgale või sahtlisse seisma hulk münte ja sente, millega saab head teha. Kutsume kõiki inimesi üles meie oma raha ära saatma ühe ilusa teoga – annetama viimased kroonimündid meie oma perede ja laste toetamiseks”, ütles Toidupanga
mündikampaania koordinaator Kaia-Kaire Hunt (fotol).

Annetatud raha läheb tegutsevate ja vast loodud toidupankade tegevuse abistamiseks. Praeguseks on Toidupank tegevust alustanud seitsmes Eesti linnas: Tallinnas, Tartus, Narvas, Pärnus, Jõhvis, Rakveres ja Viljandis. Asjad on kiiresti arenemas ka Kuressaares ja Võrus. Kõik need pangad tegutsevad peamiselt vabatahtlike inimeste entusiasmist, võttes vastu toiduannetusi kauplustelt, tootjatelt ja teistelt annetajaltelt ning jagades igal nädalal sadadele puudust kanntavatele peredele toiduabi.

Toiduabi jõudsaks laienemiseks ja toimimiseks on vaja aga täiendavalt laopidu, laomööblit ja transpordivahendeid. Just sinna Toidupanga mündikampaania käigus kogutud annetused suunatakse. Kõik Toidupanga toetuseks oma panuse andnud ettevõtted märgitakse ära Toidupanga veebilehel: www.toidupank.ee

Täpsemat infot ja münditaksot oma ettevõttesse kohale kutsuda saab telefonil 5908 0747 või kirjutades info@teemeara.ee.

Samuti saab jaanuarikuu lõpuni Toidupangale sente ja münte annetada ligi 800-s erinevas avalikus annetuspaigas üle Eesti. Täpse ülevaate kõikidest annetuspaikadest maakondade kaupa leiab siit: www.toidupank.ee/kaart/

Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi heategevusfondi Päikeselill ja Swedbanki poolt. Toidupanga tegevust toetab 2010. ja 2011. aastal Avatud Eesti Fond.

Toidupanga mündikampaania on ellu kutsutud Toidupanga laienemise toetuseks Eesti Pangaliidu, kodanikuliikumise Teeme Ära, Kodanikuühiskonna Sihtkapitali, AS G4S Eesti ja Eesti Kaupmeeste Liidu poolt ning kutsub üles eraisikuid ja ettevõtteid annetama kroonimünte Toidupanga kogumiskastidesse üle Eesti kuni 31. jaanuarini.

Tiina Urm, Toidupanga mündikampaania