Metsapealinnas hakatakse reedel viikingilaeva ehitama

Selle nädala reedel, 14. jaanuaril kell 14 toimub Haapsalu Valgevälja metsaplatsil Haapsalu metsapäev, mille raames antakse linnale üle Valgevälja mets ja mainitakse esimest korda, et aastal 2011 nimetatakse metsapealinnaks Haapsalu. Metsapealinna tiitel antakse Haapsalule üle mais toimuval metsanädalal. Eelmisel aastal anti metsapealinna tiitel Tartule. Sel aastal toimub tiitli andmine juba kaheksandat korda.

Reedesel üritusel on kohal keskkonnaminister Jaanus Tamkivi, Eesti Metsaseltsi president Heiki Hepner ja Haapsalu linnapea Urmas Sukles.

Haapsalu metsapäeval saab alguse MTÜ Rotelevik ja MTÜ Puulaevaselts Vikan ühistööna väiksema viikingiaegse laeva ehitus. Võib suure tõenäosusega väita, et Haapsalu asustamise ajal just sedalaadi alused siin lahel sõitsid.

„Kui senimaani oleme Puulaevaselts Vikani“  liikmetega ehitanud erinevaid paate ja laevu üsna lähiajaloost, siis mõtlesime teha nüüd ajas suurema hüppe ja minna kaugemasse minevikku, seda enam, et meil  Haapsalus nii huvitav koostööpartner nagu Rotelevik olemas on,“ ütles Puulaevaseltsi juht Alar Schönberg.

RMK ja Eesti Metsaüliõpilaste Selts korraldavad metsateemalisi mänge ning kohalolijaile pakutakse teed ja pirukaid.

Metsapäeval põletatakse ka Haapsalu linna jõulukuused

Kuused palutakse viia alates 10. jaanuarist prügikastide kõrvale, kus need korjatakse kokku ning viiakse Valgevälja metsa platsile. Soovi korral võib kuuse tuua ka reedel, 14. jaanuaril kohapeale ning lisada lõkkesse.

Sissepääs Valgevälja metsa platsile on Lihula maantee poolt, kus teed juhatavad vastavad tähised. Ürituse korraldajad on Eesti Metsaselts ja Haapsalu linnavalitsus.

Allikas: www.haapsalu.ee