Tegevust alustab Tammsaare Teater

Eesti teatripilti lisandus senise A.H.Tammsaare teatri huviringi põhjal moodustunud ja sellest ajaloolisest harrastusteatrist välja kasvanud MTÜ Tammsaare Teater.

Nii nagu aasta sai 1. jaanuaril sisse oma hoo, nii alustab ka üks Tallinna vanimaid teatritruppe oma märkimisväärselt pika eluea juures uut hingamist. Aastakümneid Tallinna Toomklubi huviringina tegutsenud A. H. Tammsaare nimeline teater alustab iseseisvat elu nime all MTÜ Tammsaare Teater. Praegune loominguline ja elav näitetrupp ei saa päädida pelga huviringi staatusega. Jõudu ja tahet iseseisvaks tegutsemiseks trupil jätkub. Eesti teatrielu on seda väärt, et tegusad ja tarmukad noored inimesed saaksid vabalt oma tegemisi seada.

Kolme viimase tegutsemisaastaga on moodustunud tegus ja ühtehoidev trupp, kes on leidnud oma kindla publiku ja kes on Tallinna kultuuripilti ennast seadnud omanäoliste ja linnaelanike poolehoidu võitnud keskaja teemaliste ürituste ja etendustega.

MTÜ Tammsaare Teatri trupi juhiks on Andres Kask, lavastajatena jätkavad praegugi proove tegev Hans Kaldoja, Anne Velt, oma jah-sõna on sügishooaja lavastuseks andnud Rein Agur. MTÜ Tammsaare Teater ei oma seni püsimängupaika, lavastusi plaanitakse mängida Piip ja Tuut Mängumajas Toompeal, koostööd tehakse Teoteatriga Kalamajas ja uusi põnevaid paiku on veelgi lisandumas.

16. jaanuaril kell 12.00 astub uus vana MTÜ Tammsaare Teater publiku ette lasteetendusega ROHELINE PREILI JA TEISI LIIVI MUINASJUTTE. Lähituleviku plaanidesse mahuvad R. Thomas` kriminull „LÕKS“, mängukavasse jääb „Hirm ja arm vanas Tallinnas“, ja E.Vetemaa-E.Aule „Sofia“ ning lisandumas on mitmeid projektipõhiseid ettevõtmisi. Peagi valmib ka uus koduleht www.teatertammsaare.ee, kus tegemistest ja tegijatest täpsemalt.

Täpsem info: Andres Kask, MTÜ Tammsaare Teater trupijuht, e-post tammsaareteater@gmail.com

One thought on “Tegevust alustab Tammsaare Teater”

Kommenteerimine on suletud.