Moisekatsi Elohelü kutsub muusikuid võistlema

Moisekatsi Elohelü 2010. Foto: folkfest.polvamaa.ee
23.-24. aprillil 2011 toimub Moostes juba XII Eesti rahvamuusikatöötluste festival Moisekatsi Elohelü, sedapuhku Mooste uues folgikojas.

Rahvamuusikatöötluste festival on avatud nii professionaalsetele kui ka harrastusmuusikutele. Eesmärk on taaselustada ning väärtustada eesti rahvamuusikat. Festivali võistluskontserdil hinnatakse esinejate muusikalist mõttemaailma, vokaal- ja instrumentaalseid võimeid ning muusikaliste seadete loomise oskusi nii, et on säilinud side vana ja uue vahel.

2011. aasta festivali teema on lihavõttepühad ja seekordne kohustuslik võistluslugu „Hällulaal” ehk „Kiigelaul” on pärit Kanepi kihelkonnast. Laulu sõnad ja viisi leiab festivali koduleheküljelt. Festivali peapreemia on 1000 eurot. Lisaks peapreemiale antakse välja eripreemiad ühele õpilaskollektiivile ja parimale kohustusliku loo töötlusele.

Võistluskontserdil osalemiseks tuleb registreeruda hiljemalt 17. jaanuariks, täites kodulehel osaleja ankeedi või teatades festivali kunstilisele juhile Ülle Podekratile telefonil 5087825.

Rohkem infot siit.