Loomisel on sotsiaalne võrgustik ärkavale ajastule

Foto: garavasara.com

Enne jõule toimus Vikerkaaresilla eestvedamisel koosolek, kus arutati lõunanaabrite lätlastega koostöövõimalusi luua ühine veebiväljund “Sotsiaalne võrgustik ärkavale ajastule”, kaasates lisaks Eestile ja Lätile ka Leedu, Ukraina kogukonnad ning inglise ja vene keelt kõnelevate inimeste kogukonnad. Ühises ringis tutvustati oma seniseid tegevusi ning tulevikuvisioone.

Lätlased – Gara Vasara meeskond (GaraVasara.com), Juris (endine teleprodutsent), Vadim (ettevõtete ja veebilehtede platvormi ehitajate konsultant), Eriks (endine teleuudiste reporter) rääkisid oma projekti sünnist ning visioonist luua suurem, kogu Baltikumi ja teisi naaberriike kaasav sotsiaalne võrgustik. Gara Vasara on sõnade mäng ning tähendab tõlkes “pikk suvi”, aga ka “suur vaimsus”.

Idee sündis neil sellest, kui nad märkasid, kui killustunud ning üksteisega võistlevad on erinevad spirituaalsed ringkonnad. Soov luua koostöövõimeline arengukeskkond, ühendades õpetajad-õpilased ja erinevad tegevused, viis neid sel suvel Gara Vasara nimelise festivali korraldamisele. See toimus 2010. aasta augusti keskel Riias. Kohal olid ka leedukad ja eestlased (Südameasi jt). Sellest kasvas välja Gara Vasara nimeline veebiportaal, mis soovib jätkata samas vaimus – viia kokku teadliku enesearengu teed kõndiv õpetaja ja õpilane.

Kuna lätlaste visioon kannab sarnast eesmärki mis Vikerkaaresildki, toimus Rauno Rööpsoni eestvedamisel esimene kohtumine Eestis. Koosolekuga liitusid veel Henri Laupmaa (Communitytools.info), Raigo Kaljus (MTÜ Valgusepesa ja Õnnefond) ja Endo Viires (IT konsultant).

Henri Laupmaa tutvustas tarkvaralisi võimalusi ning rääkis suurematest õnnestunud projektidest, mis olnud edukad – Teeme Ära Eesti ja Teeme Ära Maailm. Ka praegu arendamisel olev projekt Community Tools saab olla abiks mitmetele kogukondlikele eestvedamistele.

Raigo Kaljus rääkis Õnnefondi tekke loost ning esimesest projektist, mida Õnnefond rahastab – Valgusepesa (Tallinna Vaba Waldorfkooli majas). Eesmärgiks on anda rahale uus, elu toetav energia, mis toetab inimesi ja kogukondi nende ettevõtmistes luua koostööl ja harmoonial põhinev teadliku arengukeskkond. Koosolek toimuski Valgusepesa toetavas ruumis.

Endo Viires (töötanud pikka aega IT sektoris) tutvustas oma ideed luua sotsiaalvõrgustik, mis on inimesekeskne – lähtudes tema vajadustest ning olla julgustatud ja toetatud oma eluteel liikudes.

Ragnar Kurm tegi põhjaliku ülevaate järgmistel teemadel: Vikerkaaresilla visioon ja missioon, vahendid nende teostamiseks, hetkeolukord, aktiivsed arendused, tulevikuplaanid. Lisaks oli juttu võimalikust liitumisest Gara Vasaraga.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et oli väga inspireeriv ning silmaringi avardav vestlus. Selge on see, et koostööd tehes suudame teha palju enamat ning üksteiselt õppimisvõimalusi jagub kuhjaga. Järgmine samm on see – kas tegijad on valmis ühendama oma oskused ning kasvama edasi – suuremat eesmärki kandvat, planetaareseid muutusi toetavat, koostööle orienteeritud sotsiaalse võrgustiku poole ärkavale indiviidile ja inimkonnale…

Kui sa tunned, et soovid muutuste ajastu projektis kaasa lüüa, rakendades selleks oma andeid-oskuseid-vahendeid, siis võta meiega ühendust http://www.vikerkaaresild.org/contact. Kõige oodatum toetus on profesionaalne PHP programmeerimine. Igasugune rahaline panus on samuti suureks abiks – http://www.vikerkaaresild.org/abundance.

Allikas: Vikerkaaresild