Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

detsember 2010
E T K N R L P
« nov   jaan »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Seto sõsarate peedi-šokolaadikook võitis magusakonkursi

„Kuldne Maius 2010“ võitjad (vasakult) Triin ja Kerti Vissel. Foto: erakogu

Eile Põlvamaal ajaloolise Postitee ääres Varbuse Muusikamõisa aidas peetud magusakonkursil “Kuldne Maius 2010” tunnistati kaheksa magusameistri seast parimaks Setomaalt pärit Kolmõ Sõsarõ Hõrgutisõ. Teist aastat korraldatud näitusmüügil “Magus Postitee” hinnati kõrgeimalt seto sõsarate peedi-šokolaadi kooki.

Ettevõtmise korraldaja Kalev Lindal ütles, et tänavune konkurss oli mullusest erinev, kuna mõõtu võtsid magusameistrid eri valdkondadest. „Magusameistrite jõupingutust hindas laiapõhjaline žhürii, mille liikmeks võis saada igaüks. Kokkuvõttes tunnistati võitjaks seekord kõige rohkem tunnustust väärinud osaleja – Setomaalt pärit kolm sõsarat ja nende peedi-šokolaadi kook,“ märkis Lindal. „Ilmselt tegi just peet šokolaadikoogi sees oma töö!“

Kolmõ Sõsarõ Hõrgutisõ nime all pakuvad õed Kerti, Triin ja Kadri Vissel käsitsi valmistatud kondiitri- ja pagaritooteid (vt www.setogurmee.ee). Konkursi parimaks tunnistatud tume peedi-šokolaadikook on valmistatud toorkakaost ja speltajahust ning mahlasuse saavutamiseks on lisatud riivitud peeti. Sõsarad ütlesid, et selle šokolaadikoogi eriline hõrk maitse tuleb kõige paremini esile alles kolmandal päeval pärast koogi valmistamist.

Žürii soovis esile tõsta ka tänavusel magusakonkursil “Kuldne Maius 2010” osalenud Chocolaterie de Pierre klassikalist trühvlit ning Berryfarmingu ja Meveda koostöös välja pakutud mett mustsõstraga. Lisaks nimetatud magusameistritele osalesid konkursil ka Werneri kohvik Tartust (marmortort), Restoran Põlva (brandy-pasun), Tamme Pagar (kihiline šokolaadikook), Nondora (kookospallid), Berryfarming ja Meveda (mesi astelpajumüsliga).

Teist korda peetud magusakonkursil “Kuldne Maius 2010” olid jätkuvalt fookuses eksklusiivsed käsitöömaiused, rõhuga šokolaadil ja meel. Magusakonkurss toimus Nigadi-nagadi näärilaada ning mee- ja šokolaaditoodete näitusmüügi “Magus Postitee” raames. Juba teist aastat toimuva sündmuse eesmärgiks on tunnustada nii kohalikke kui kaugema kandi magusameistreid ning pakkuda koostööväljundit Postitee piirkonnale ja kogu Põlvamaale.

Magusakonkursi korraldaja Kalev Lindal tänavuste võistlustöödega. Foto: erakogu

Nii näärilaadal kui magusakonkursil olid tähelepanu all naturaalsed ja käsitöönduslikult valminud tooted, sooviga rõhutada toodete ökoloogilise puhtuse, tervislikkuse ja kvaliteedi tähtsust. Laadal sai osta nii kohalike kui kaugema kandi käsitöömeistrite loomingut, osaleda õpitubades ja teha muud põnevat, mida pakkusid Põlva Talurahvamuuseum, Eesti Maanteemuuseum, Hurmioru Selts jt koostööpartnerid Postiteelt.

Ettevõtmine toimus ajaloolise Vana-Võru maantee ehk Postitee ääres asuva kunagise Varbuse mõisa südames. Varbuse Mõisameeste Selts plaanib vanale mõisakompleksile uuesti elu sisse puhuda ja sellest välja arendada omapärase Varbuse Muusikamõisa. Käesolev sündmus oli järjekordne samm säilinud mõisahoonete toomisel avalikku kasutusse.

Postitee ääres jagus laupäeval muudki huvitavat tegemist: Põlva Talurahvamuuseumis Karilatsil oli avatud Jõulupööning, Eesti Maanteemuuseumis sai aga samal ajal osaleda veel viimast päeva programmis „Jõulumaa-jõulutee“.

Küsi täpsemalt korraldajalt Kalev Lindalilt, tel 5040526 ja e-post kalev.lindal@varbuse.ee, www.varbuse.ee

Allikas: MTÜ Varbuse Mõisameeste Selts

Comments are closed.