Konnad õpetavad paremini Emajõge tundma

Loodusemehed ja fotograafid Arne Ader ning Urmas Tartes õpetavad multimeediaprogrammi “Konnapilgul mööda Emajõge” abil paremini tundma Emajõe elustikku.

Õppematerjali tutvustab   Peipsi Koostöö Keskus homme kell 15  Tartu Keskkonnahariduse Keskuse   (Kompanii 10) saalis.
Valminud loodusõppevahend koosneb pildiprogrammist ja saatetekstidest,  uusi ning põnevaid fakte aitab meelde jätta viktoriin. 
Õppeprogrammi eesmärk on mitmekesistada õppematerjalide hulka, mis  aitaks lastel saada hea ülevaate Emajõe vee- ja luhaelustikust nii  koolitundides kui looduskeskustes.

 Autorid tutvustavad programmi järgmiselt:” Eri aegadel on Emajõel ja tema  luhtadel erinev nägu. See oleneb nii aastaajast kui ka sellest, kuidas  jõge vaadata: kas seista maapinnal, ronida puu otsa, laskuda kükakile  või kõhuli. Ühest ja samast Emajõest saab palju põnevam paik, kui  taipame teda silmata maa- ja veelähedase konnapilguga.”

 Materjali on  kogutud kaks aastat ja see on jaotatud ülevaate saamiseks aastaringi  osadeks – algab jääminekuga, kevadisest suurveest südasuveni ning  jälle saabuva talveni.

CD-kandjal multimeediaprogramm “Konnapilgul mööda Emajõge” saadetakse  Ida-Virumaa, Jõgevamaa ja Lõuna-Eesti koolidele, raamatukogudele ning  kõigile loodushariduskeskustele.