Täna toimub Karjaküla karusloomakasvanduse vastane rongkäik

Laupäeval, 13. novembril 2010 toimub Tallinna vanalinnas viiendat aastat karusnahatööstuse vastane rongkäik. Tänavune rongkäik rõhutab asjaolu, et ka kohalikul tasandil on karusnahatööstuse näol tegu aktuaalse probleemiga, tuues välja Keila vallas asuva Karjaküla karusloomakasvanduse seaduste mittetäitmise ning mitmekümne tuhande looma vangistamise ilma tegutsemisloata.

Rongkäigu eesmärk on tuua karusnahatööstuse probleemid päevavalgele, panna inimesi mõtlema julmusele, mida see toetab ja näidata karusnahakauplustele, et nende ebaeetilise äriga ei nõustuta. Karusnahka võib põhjendatult pidada ebaõigluse sümboliks, karusloomakasvandusi aga loomade koonduslaagriteks. Karusnaha näol on tegu ebavajaliku luksuskaubaga, mille pärast tapetakse igal aastal kümneid miljoneid loomi. Rongkäiguga näidatakse, et ei toetata loomade vastast vägivalda karusnahatööstuse näol.

Rongkäik toimub laupäeval, 13. novembril, algusega Musumäelt kell 13:00. Sealt kulgeb üritus läbi vanalinna, läbides teel kõik suuremad karusnahapoed ning tehes pikema peatuse Raekoja platsil, kus räägitakse Karjaküla karusloomafarmist. Rongkäigu korraldavad Karusnahavaba Ühendus ja liikumine Loomade Nimel.

Lisainfo: www.loomadenimel.org, www.karusnahavaba.org

Allikas: Kristina Mering