Ruhnu halloweeniorienteerumine kulges meeleolukalt

Eile Ruhnu saarel korraldatud orienteerumine “Ruhnu 2010 Halloween” möödus väga meeleolukalt ja aktiivselt.

Rada kulges küla tagumisest otsast – poolde Ringsu välja. Punktideks, mida läbida, olid valitud seekord elumajad, mille elanikud orienteerujaid lahkesti ülesannetele suunasid. Kokku osales neli meeskonda, kes inspireerituna halloweenist said endale ka selle teemalised nimed.

Tegemist oli tiheda rebimisega ja kohad jaotusid järgmiselt: I koht: “Põrgulised”, aeg 2h ja 17min – Reigo, Martha Liise, Margit, Emma, Kristel. II koht: “Paharetid”, aeg 2h ja 50min – Maret, Eeva, Juku, Karl August. III koht: “Sarvikud”, aeg: 2h ja 54min – Margus, Maiu, Ariin, Kathrin, Morgan. IV Koht: “Kratid”, aeg: 2h ja 56min – Elen, Kadri, Külli, Joosep, Priit.

Kaks võistkonda alustasid raja põhjapoolsest otsast ja kaks lõunapoolsest. Igas punktis tuli võistlejatel pärast ülesande läbimist kokku panna puzzle, mis koosnes järgmise punkti moonutatud fotokildudest. Põhjapoolt minnes tuli läbida Aive maja, kus võistlejad pidid nikerdama kaks puust võinuga. Edasi tuli joosta Elvi juurde, kus enne puzzle lahendamist pidi ära sööma vastiku maitsega suupiste. Järgmiseks ootas orienteerujaid Helju, kelle hoovis pidi puid kärutama. Pärast seda jõuti Silvi juurde, kus mosaiigi saamiseks pidi pähe tuupima luuletuse. Nüüd võttis osalejad vastu Vilve, kelle sõbralikus väliköögis kamba peale omlett valmistada tuli. Edasi jooksid võistlejad Antsu juurde, kus ootas neid kaks ülesannet, et kätte saada oma mosaiik – tuli nimed panna Ruhnus pesitsevatele linnuliikidele, mille pildid laual reas lebasid, ning osalejad pidid ka lahendama ristsõna kalaliikide kohta.

Taas jooksma pääsedes ootas tormajaid Irja hubane majake, milles võistlejad tassitäie kuuma põdrasamblateed sisse kummutasid. Järgnes pikk teekond Anne ja Vello juurde, kus puzzle saamiseks pidid võistlejad näitama oma aednikuoskusi ning talveks kärpima viinamarjapõõsad. Nüüd avanes puzzlepildilt finišhi hoone, milleks seekord sai valitud Liise talu kohvik. Seal said võistlejad janu kustutada ja keha kinnitada.

Parimaid premeeriti kuldse karika ja ühispildiga. Väga tublid olid kõige pisemad ehk Karl August, Emma ja Kathrin, kes tähelepanuväärse südikusega läbisid kiires tempos kõik punktid võrdselt nagu teisedki. Kiitust väärib ka miniatuurne (ürituse mastaabis) Iti, kes samuti oma pikkuse kohta tublid kilomeetrid läbi astus.

Korraldajate hirmuks kujunes Reigo, kelle pea jagas nagu koorelahutaja. Ta pani oma pöörase tempoga ürituse prognoose kategooriliselt ümber mõtlema. Tänud ka Andresele, kelle tihe juuresolek kaotas õhust kogunenud pinged. Tohutud tänusõnad Luisele, kes üritusele oma õla alla pani ja kelle kohvikus toimus rikkalik lõpetamine.

Kogu üritus läks hästi ja ilma suurtemate vahejuhtumiteta. Suured-suured tänud ka vahepunktidele osalemast ja aitamast: Aive, Elvi, Helju, Silvi, Vilve, Ants, Irja ja Anne.

Allikas: Marten, Ruhnu blogi