Naiste tantsupeol keerutavad jalga ka saare naised

Eesti esimesel naiste tantsupeol osalev Leisi naistantsurühm Sõlus rekonstrueeritud Vilidu tuuliku avamisel Anglas. Foto: Irina Mägi
Eeloleval suvel Jõgeval aset leidval Eesti esimesel naiste tantsupeol esindab saare tantsunaisi eilse päeva seisuga kolmteist kollektiivi, kirjutab Meie Maa.

Naiste tantsupeo korraldajate esindaja Airi Rütteri sõnul on saare naised üritusele väga aktiivselt õla alla pannud ja valmis vapralt Jõgevale tulema. “See on ütlemata tore ja oleme selle üle väga rõõmsad,” lausus Rütter.
Oma otsuse esimesel naiste tantsupeol osaleda olid Saare maakonna naistantsurühmadest eilseks teinud Kadakamari Kärlalt, Koidukiir Orissaarest, Tõllu Tütred Kihelkonnalt, Kabujalake Lümandast, Kadrid ja Ritsikas Kuressaarest, Kaarma Kargus ja Aste Antsakad Kaarmalt, Mariannid Valjalast ning Sõlus Leisist.

Lisaks on lubanud peol kaasa lüüa Salme põhikooli neiud, C-segarühm Öieti Saaremaa ühisgümnaasiumist ja memmede rühm Rukkilill.

Rütteri sõnul ärgitas naistele tantsupidu korraldama ühest küljest suvel Rakveres toimunud meeste tantsupidu, teisalt soov anda naisrühmadele õlg-õla-tunnet. “Naiste tantsupeo korraldamine on meil mitu aastat väga südamel olnud, kuna naisrühmi on üle Eestimaa nii palju ja iga kord peab neist üldtantsupeost vähemalt üks kolmandik eemale jääma. Ja seda mitte seepärast, et nad kehvad oleksid, vaid kõik lihtsalt sinna ei pääse ning valitakse parimatest parimad,” ütles ta.

Autor: Janne Nurmik, meiemaa.ee