Riigikogus algas Harjumaa kuu

Riigikogu esimees Ene Ergma avas eile Toompea lossi Valges saalis Harjumaa kuu Riigikogus. „Iga maakond on ennast tutvustades toonud Riigikogu hoonesse alati tükikese endast. Harjumaa on kaasa võtnud päris suure tüki, mille kilde saab siin näha igal korrusel,” ütles Ergma. Harju maavanem Ülle Rajasalu lisas, et Harjumaa pakub huvilistele terve kuu jooksul palju huvitavaid üritusi nii Riigikogus kui Harjumaal.

Avaüritusel esinesid viiuliansambel Pillipiigad, Viimsi kooliteatri noored näitlejad ning Jõelähtme noortetrupp. Riigikogu hoone sisehoovis jutustas skulptor Aivar Simson samas eksponeeritud isikunäitusel näha olevate taieste loomislugusid.

Kuu jooksul saab Toompea lossis vaadata digifoto installatsioone „Harjumaa inimesed eri ajastutel”. Riigikogu hoone II korrusel eksponeeritakse Harjumaa Muuseumi näitust „Eramaa?“, SA Rannarahva Muuseumi näitust „Salapiirituse vedu“ ning nukunäitust „Kehra Nukk”. Raamatukogus on väljapanek Harjumaa autorite teostest ning koduloolistest uurimustest. Riigikogu hoone vestibüülis saab näha Harjumaa rahvamajade ja valdade näitust ning konverentsisaalis Harjumaa muuseumi näitust „Üllatavad avastused“.

22. oktoobril on kavas Riigikogu teabepäev Lääne-Harjumaal. Kuu jooksul toimuvad kohtumised Riigikogu komisjonides ning Harjumaa kuu lõpeb 26. oktoobril Harjumaa konverentsiga.

Margit Liivoja, Riigikogu pressisekretär