Hiiumaa kõrtsmik testib naturaalmajandust

Juba poolest augustist peale on Hiiumaa söögikohtade seis nutune. Paljud panevad uksed mai keskpaigani kinni, mõnel õnnestub talveaeg kuidagiviisi vireledes üle elada. Priiankru peremees Tarvo Nõmm loodab ettevõttel hinge sees hoida ühe Iiri pubi eeskujul kaupa kauba vastu vahetades, kirjutab Hiiu Nädal.

Foto: Urmas Lauri, Hiiu Leht
Iirimaal on mustmiljon pubi ning ilmselt on paljud neist praeguse kriisi ajal uksed sulgenud. Rahapuudus on ju kõikjal kriisist räsitud maades. “Leidsin internetis ringi kolades, et üks pubipidaja üritab seal omamoodi naturaalmajandust juurutades ellu jääda,” räägib Tarvo Nõmm. Heal ideel tuleb sabast kinni haarata ja nii otsustas Nõmm, et proovib talvisel Hiiumaal kartuli ja küttepuud ringlusse meelitada.

Idee ise on imelihtne. Joogi- või söögihimuline haarab rahakoti asemel kaenlasse halupundi või kartulikessi ning tuleb sellega Priiankrusse. “Mul on palju õlut, keegi on aga hädas, et kartulisalv ajab üle,” arutab Tarvo Nõmm. “Kartul sulle, õlu mulle, puupunt mulle, lambapraad sulle,” parafraseerib muusikunagi tuntud Nõmm üht Kuldse Trio kunagist menulaulu.

Allikas: hiiunadal.saartehaal.ee