Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

september 2010
E T K N R L P
« aug   okt »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Reedel esitletakse Räpinas „Uma pido” DVDd

Reedel, 24. septembril peetakse Räpinas teise „Uma pido DVD esitluspidu. Kell 19 algaval esitluspeol näidatakse lõigukesi uuelt filmilt, lauldakse „Uma pido” laule, esineb viiuli- ja lõõtsaduo Kadri Laube ja Marju Varblane ning Aapo Ilves koos Marja-Liisa Platsiga. Vahele kõneleb ja laulab Urmas Kalla. Pidu lõpeb etnodiskoga, mida veavad Aapo ja Tulvo Ilves. Pidu on tasuta, teatas Triinu Ojar Võro seltsist VKKF.

DVD-l on tänavu 29. mail Põlvas Intsikurmus peetud võrukeelse laulupeo peakontsert, rongkäik ja päevaprogramm ning selle panid kokku Tauno Uibo ja Kadri Valner.

Filmi toimetajale Kadri Valnerile avanes peoga uks ühte uude maailma. „See ei olnud ühe väikese kandi tillukene laulupidu, see oli ühe vaimult suure ja võimsa keele- ja kultuuriruumi ühine uhke pidu. Hea on sellise rikkusega elada,” lausus ta.

Kadri Valneri eriline tänu kuulub filmi jaoks peo ajal intervjuusid teinud Arved Breidaksile ja Mirjam Nutovile.

Tänu Piiriveere Liidri ja PRIA toetusele jagatakse 300 DVDd tasuta avalikuks kasutamiseks. Oma tasuta eksemplari saavad peol laulnud koorid, toetajad, Võru ja Põlva maakonna omavalitsused, raamatukogud, muuseumid ja Piiriveere Liidri piirkonna turismiettevõtjad.

Comments are closed.