Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

september 2010
E T K N R L P
« aug   okt »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Raadio Ööülikool salvestab Rakvere teatris
Marju Lauristini loengu

Teisipäeval 14. septembril kell 19 salvestatakse Rakvere teatri kohvikus Eesti Raadio populaarse saatesarja „Raadio Ööülikool“ loeng teemal „Vasakpoolsus / Parempoolsus“. Loengut peab Tartu ülikooli emeriitprofessor Marju Lauristin.

Avalikul loeng-salvestusel arutletakse üheskoos maailmavaadete tähenduse ja olemuse üle, samuti tuuakse paralleele tänapäeva Eesti ja kogu meid ümbritseva maailmaga, kus ühiskonnas toimuvaid erinevaid protsesse sildistakse tihtilugu kergekäeliselt märksõnadega vasakpoolne/parempoolne, süvenemata vastandliku sõnapaari põhiolemuslikule tähendusele.

Peagi Rakvere Teatris esietenduva lavastuse „Tuulte pöörises“ näitetrupp ja lavastaja Andres Noormets kutsuvad „kuulama, kaasa mõtlema ja iseendas selgusele jõudma …

„Tuulte pöörises“ on August Kitzbergi 104 aastat tagasi kirja pandud lugu, mis on endiselt värske ja kõnekas materjal ka tänapäevases Eestis, sest tegeleb meid kõiki igapäevases elus jälitava dilemmaga: kas võtta suund paremale, kas võtta suund vasakule või jääda üldse elu ristteele paigale seisma? Mässatakse ja nõutakse õigust. Üks mees mõtleb terve rahva peale, kuid ei näe naist enda kõrval. Teine mees nõuab tagasi oma maad ja armastab teise mehe naist. Naine ei tea, keda valida. Kired möllavad, inimesed võitlevad. Kõik tahavad ainult head – kõik on pöörises, tuulte keeru sees. Kes sellises olukorras võidab?

Raadio Ööülikool on Jaan Tootseni toimetatav saatesari, mis alates aastast 2000 on raadioeetri vahendusel pakkunud üle saja kohtumise erinevate Eesti õppejõudude ja mõtlejatega. Omapärane Ööülikool sai alguse ideest luua kuuldemänguline fiktsioon ühe ülikooli juures tegutsevast vaimsest vennaskonnast, kes kord nädalas kutsub endale külla ühe välislektori, keda nende „koolis“ tavaliselt kuulata ei ole võimalik. Ööülikooli temaatika hõlmab muusikat, teatrit, filmi, rahvuskultuuri ning ainevaldkonda, mida tinglikult võiks nimetada „inimene ja keskkond“

Marju Lauristin on sotsiaalteadlane, intellektuaal ja poliitik. Tartu Ülikooli emeriitprofessor, kes aastal 1980 kirjutas alla legendaarsele “40 kirjale”, olnud Eesti Kongressi liige, aastatel 1992-1994 täitnud Eesti Vabariigi sotsiaalministri kohustusi.

Heigo Teder, Rakvere teater

Rohkem infot:
www.rakvereteater.ee
www.ylikool.ee

Comments are closed.