Meesõbrad kogunevad Eesti Mee Päevadele

Sel nädalavahetusel kogunevad kõik meesõbrad Eesti Mee Päevadele, et saada targemaks mee tervislike omaduste osas ja täiendada oma talvevarusid eestimaise meega.

Eesti Mee Päevad toimuvad 4.-5. septembril Tallinna Lillepaviljonis. Eesti Meetootjate Ühenduse korraldatava ettevõtmise esmärgiks on propageerida puhta eestimaise mee ja mesindussaaduste kõrget toiteväärtust ning tervendavaid ja hügieenilisi omadusi. Samuti soovitakse õpetada tarbijaid eristama kvaliteetset kodumaist mett ebakvaliteetsest ning võimaldada tarbijail luua kodumaise mee tootjatega mõlemale poolele kasulikke otsekontakte.

Asjatundjad peavad tasuta loenguid meest ja tervislikust toitumisest, Meepäevade mee päritolu kontrollimise tulemustest, mee ja ravimtaimede tervendavatest omadustest. Mesindustalunikud pakuvad külastajatele maitsta mett, et saaks kohapeal valida talvevaruks just omale meelepärase mee. Ühtlasi teavitavad mesinikud ostjaid mesindussaaduste liigi, päritolu ja omaduste kohta.

Foto: Eesti Meetootjate Ühendus
Müüakse mitmesuguseid mesindussaadusi nagu taruvaik, õietolm jm, tervendavaid ja kosutavaid meesegusid, ravimtaimi ning teisi loodustooteid, samuti mesindussaadustest ja loodustoodetest valmistatud preparaate ning kosmeetikat.

Osta saab ka suures valikus käsitöid ja loodusakvarelle, müüakse vastavat kirjandust.

Mesinik Hinge Laur räägib lastele mesilaspere elust, lapsed saavad mesilasi joonistada ja värvida. Kohvikus pakutakse meesööke- ja jooke, mängib elav muusika.

Meepäevad toimuvad Tallinna Lillepaviljonis (Pirita tee 26).

Ürituse kava aadressil www.eestimesi.ee