ELF korraldab ökofestivalil jalgratastel talgureisi

Eesti looduse fond (ELF) lööb Põlvamaa ökofestivalil kaasa enda püstkoja ja vabatahtlikega, et tutvustada looduskaitselisi talguid ja ELFi laiemalt. Konkreetsem võimalus midagi Eestimaa looduse heaks teha on aga osaleda tänasest 20. augustini liivikutalgutel Setomaal Mustojal.

Mustoja talgute eripäraks on see, et talgutel kulgetakse jalgratastega. Töö- ja majutuspaik asuvad üksteisest ja rongijaamast mõnusa pedaalimise kaugusel, nõnda on ühendatud keskkonnasõbralik rattasõit ja looduskaitse. Talgutööd on seotud väärtusliku liiviku taastamisega, pärast tööd tehakse ka tutvust Värska kandi loodusega.

Mustoja maastikukaitseala väärib tähelepanu nii taimestiku kui maastike poolest. Sel asub Kagu-Eesti suurim ja reljeefseim mõhnastik, sealhulgas tuuletekkelised pinnavormid ja liivikud, nendevahelised jääpaisjärvetasandikud, Mustoja ürgorg, nõmme- ja palumetsad ning puis- ja lagerabad suurte soosaartega. Liivikualadel kasvab stepi päritoluga liike, nagu palu-põisrohi, palu-liivkann, palu-karukell, võsu-liivsibul, harilik käokuld.